Pil, Anne Sofie og Anna

fredag den 6. maj 2011

Den ULTIMATIVE pakkeliste

Yep, her er den. THE PAKKELISTE. To the efterskole.

Før påskeferien, besluttede jeg mig for at rydde op i de ting, jeg ikke havde brug for på efterskolen. Jeg er nu mindst 50 % ting fattigere. Grunden til, at jeg har haft så mange ting på skolen, er fordi, at jeg startede med at pakke ualmindeligt mange ting, og kun er kommet med tilføjelser i løbet af mit efterskoleår. Jeg fyldte fire store bedrollers, en lang hylde, et stort skab, to vasketøjskurve og ti knager. Det er fedt nok, for man føler sig jo rigtigt hjemme, hvis man praktisk talt har rykket hele sit værelse gud ved hvor mange kilometer. Og statistikkerne på min blog fortæller mig, at der er helt vildt mange, der søger på ’pakkeliste efterskole’, og så finder de min blog og min ultralange, totalt unødvendige og sindssygt dårlige pakkeliste. Nej. Det er ikke så fedt. Så jeg skriver en ny, ja jeg gør! En bedre, kortere og mere up-to-date pakkeliste. En som kan bruges, uden at man behøver at leje en varevogn, og som vil vise sig mere nyttig. Det er faktisk meget federe at have så lidt ting på skolen som muligt; at kun have det, der skal bruges. Så bliver tingene heller ikke så hurtigt væk.

I min tidligere pakkeliste skriver jeg, citat, Jeg tror, det er meget vigtigt at læse flere pakkelister igennem, imens man udarbejder sin egen personlige. Man kan hurtigt komme til at mangle noget.”
NEJ. Nej, nej, nej, Luffe, nej. Hør de vise ord fra en nu erfaren efterskoleelev: Hvis man mangler noget, kan man ALTID 1) låne, 2) købe det lokalt, 3) tage det med til skolen, næste gang man skal hjem. Og jeg mener virkelig ALTID. Hvis du mangler underbukser, for eksempel, så spadserer du ned til det nærmeste store supermarked, køber dine manglende underbukser (i supermarkeder er de ikke så dyre, bare rolig) og så får du endda lært lokalområdet at kende. Eller hvis du har en meget generøs rumsebo, såeh… ja. Min pointe er, at du ikke kan mangle noget. Ok? Det kan du bare ikke! Og for resten, så koster to tandbørster i Aldi kun 10 kr.

Derfor, en ordentlig pakkeliste til kommende efterskoleelever:

Hygiejne
Shampoo
(Balsam)
Tandbørste og –pasta
Deo
Skraber
Fugtighedscreme
Vaskepulver
(Medicin)
Børste
Andet hygiejne
Sygesikringsbevis

Beklædning
Tøj.
I princippet kan du nøjes med tøj til under en uge, det holder gerne to. Det er mærkeligt, sådan noget sker på efterskoler. Måske undertøj skal pakkes i større mængder. Men man kan sagtens nøjes med 2-3 par bukser. Jeg taler af egen erfaring.
Sko.
Lad nu være med at tage alle dine par med. Du får højst brug for: gummistøvler, hverdagssko, klipklappere/sandaler og måske et par løbesko. (Selv har jeg gummistøvler, klipklappere og et par converse. Det kører ret godt.)
Idrætstøj.
Et behageligt sæt nattøj.
Regnjakke.
Vent med at pakke vinterjakker, skibukser, vanter, huer, briller, næsevarmere og skisokker til at det bliver koldt nok til den slags – og husk at tage det med hjem igen, når det gode vejr kommer igen.

Underholdning
Bærbar computer
iPod
Høretelefoner og/eller højtalere
Evt. en bog
Skrive- og/eller tegneblok
Kortspil (eller andre spil)

Godnatting
Hovedpude
Dyne
Bamse
Lagen
Dynebetræk
Hovedpudebetræk
1-2 håndklæder
Sovepose
Liggeunderlag

Diverse
Måske en bedroller
Vasketøjskurv/-pose
Vægpynt til værelset (Rom bliver dog ikke bygget på én dag; dit værelse bliver flottere i løbet af året, det garanterer jeg)
Tekopper
Masser af te
En fornuftig lommepengedeal med dine forældre

Skoleting
Penalhus (inkluderende; blyanter, farver, blyantspidser, viskelæder, kuglepen, lineal, vinkelmåler, tegnetrekant, passer, lommeregner, saks, tape)
Formelsamling til matematik
Hæfter og mapper til alle fag, medmindre de udleveres på din skole.
Evt. ordbøger (på min skole er der mulighed for at låne, jeg ved ikke med dig)


Og så vil jeg bare tilføje igen, at du ikke skal panikke, hvis du glemmer noget. Der er ingen grund til at pakke særligt meget, og i princippet kan man umuligt pakke for lidt. Til gengæld kan man nemt komme til at pakke alt for meget. Min roomie Anna kom med en lille taske indeholdende et uges forbrug af tøj og de mest nødvendige toiletting. Og det var det. Hun havde ikke pakket noget andet, og hun lever altså endnu. Det var ret pinligt for mig at komme på værelse med hende med min kæmpe oppakning. Det er, hvad man kalder kontrast. Nå, men altså, jeg vil bare sige til kommende efterskoleelever, at de ikke skal stresse over pakning og over at glemme noget. Det hele skal nok gå i orden. Det lover jeg.

Knus Luffe :]

5 kommentarer:

 1. Tak, må jeg nok hellere lige sige! Nu har jeg da ihvertfald noget at pakke efter. ;).

  Fortsæt det gode arbejde med Bloggen! jo mere jeg læser, jo mere glæder jeg mig, til det bliver min tur. :P

  SvarSlet
 2. Jeg takker også mange gange!
  og dejlig blog forøvrigt. :)

  SvarSlet
 3. jaaa fedt. jeg skal jo på efterskole næste år og nu ved jeg hvad jeg skal pakke.

  SvarSlet
 4. Tak få din blog som du har lavet her, den har gjort en stor hjælp få mig :)
  Nu er jeg snart klar til at tage på efterskole på grund af din hjælp:)
  Tak tak tak tak tak tak
  Tak tak tak tak tak tak
  Tak tak tak tak tak tak
  Tak tak tak tak tak tak
  Tak tak tak tak tak tak
  Tak tak tak tak tak tak

  SvarSlet
 5. Mange tak for de gode råd :) Er selv typen der hurtigt kan komme til at pakke for meget. Nu vil jeg ihvertfald tænke mig en extra gang om inden jeg pakker.

  SvarSlet