Pil, Anne Sofie og Anna

torsdag den 2. juni 2011

SKATTEJAGT

Det var blevet tid til, at Langelands Efterskole skulle ud og opleve noget mere natur, noget mere sammenhold og noget mere Langeland. Der var udsigt til en skattejagt af den gode slags, og til dette var fem ellers almindelige efterskolepiger blevet udvalgt. Adele, Frederikke, Kurt, Luffe og Sofia – også omtalt som DE FEM – alle medlemmer af FFF (LE’s forening for fantastiske fællesaktiviteter… eller noget). Der blev arbejdet på højtryk for at forme den bedste skattejagt, der nogensinde var blevet hørt om, og der blev tænkt i både logiske og abstrakte baner, imens De Fem efterhånden fandt på flere og flere poster.

Kvintetten blev dannet for præcis en uge siden til et af de regelmæssige FFF-møder, men arbejdet begyndte først for alvor fredag d. 27. maj 2011 – her startede alt det sjove. Latter, smil og godt samarbejde forenede disse fem piger på en sådan måde, der ikke kan gøres på nogen anden måde (De Fem, jeg vil altid elske jer!). Indimellem brød sved og tårer igennem den ellers idylliske arbejdsglæde, men vi kom igennem det som nye mennesker. Stress og uenighed var nogen gange en udfordring, men også dette kom vi igennem, stærkere og med nyopdaget energi.

Lørdag kom en hel masse fremmede unge mennesker, glade og spændte, og besøgte skolen for at få en forsmag på, hvordan det bliver at gå på skolen efter sommerferien. Ja, det var blevet Nye Elevers Dag, og det var en meget, meget mærkelig dag, både for nuværende elever og lærere. Heldigvis havde vi andet at tænke på; vi havde jo en skattejagt at gøre færdig! Lørdag aften drog vi af sted mod Siø, en lille meningsløs ø 3 kilometer fra Rudkøbings kystlinje, som vi havde i sinde at give en mening. Vi havde kreeret et stort flag og påmalet POST 4 på den. Desuden prydede diverse makabre blodpletter fanens råhvide høroverflade. I stormfuldt vejr med regn og blæst – og endda i stigende mørke – greb vi cyklerne og begav os ud på den farefulde Langelandsbro med flagstang og det hele. Det var nær gået galt med den store, hemmelige last, vi bar med os, men vi nåede frem til Siø og plantede flaget solidt i mudderet. En vellykket mission, var det! Så gik turen til badeanstalten, men klokken var blevet 22:30 og mørket havde lagt sig over den lille havneby. Badeanstalten var intet rart sted at være så sent på aftenen, og eftersom vi skulle ”gå under dæk, landkrabber!” måtte vi vente til næste morgen, før vi satte vores post under badeanstalten, hvis vi ikke ønskede at blive opslugt af mørket og stormens kraftige bølger.

Søndag var dagen, hvor det store event skulle finde sted – deadline var klokken 15, så vi havde ret travlt. Af sted mod badeanstalten, ned i vandet og på med posten, og vi skulle jo også lige i Aldi og lægge et falsk prisskilt: ”AD GITTE BANANSALTET. Anagram. 3 ord (3 bogstaver – 3 bogstaver – 13 bogstaver). Post 5.” Da vi kom tilbage, var Adele rundt og sætte de resterende poster op på skolen og vi andre gjorde Nordstjernen klar til start.

Klokken 14:45 var hele skolen samlet i Galaksen – og de som ikke var, blev enten hentet eller måtte hjælpe til i køkkenet med opvask. Her introducerede DE FEM hele skolen for skattejagten og så gik skemaet ellers på følgende måde:

POST 0
10 forskellige ledetråde til 10 forskellige locations rundt på skolen – et til hvert hold. Trommestikker, en hule, skrald, basketballs og andet. Disse førte hen til…

POST 1
De forskellige locations. F.eks. musiklokalet, bålpladsen, The Cave, lærerværelset, kunstlokalet, skraldehuset m.f. Her lå kuverter med en lille seddel i; en fed sort streg ved siden af en fed hvid streg. Ledetrådene her førte til…

POST 2
Klaverene. Men kun det i Merkur var rigtigt. Gemt inde i klaveret lå noderne til BAG AD DAS – noderne skulle læses og bogstaverne regnes ud og så skulle man løse gåden. BAG AD DAS førte selvfølgelig til…

POST 3
Bag skidetoilettet i kælderen! Her var der et kort med en rute på – fra Rudkøbing til Siø. Ikke så svært at regne ud, vel?

POST 4
Flaget på Siø! Bundet fast til flagstangen var en lamineret pakket Chateau kaffechokolade + billeder af DE FEM som spiser kaffechokoladen. Kaffechokolade er skolens interne tegn for Aldi, så nu måtte holdene tilbage til Langeland og så til Aldi!

POST 5
I Aldi ved kaffechokoladen havde vi lagt et prisskilt med anagrammet, AD GITTE BANANSALTET. Anagrammet skulle løses og blev til; TAG TIL BADEANSTALTEN… minus et L, dog. Så måtte holdene ud til vandet!

POST 6
Under badeanstalten i vandet havde vi fasttapet et lamineret papir, hvor der stod skrevet med bogstaver klippet ud af en avis: ”Ram Isas crib – Vinkældergade 8 – Pas på (billede af Sussi ÷ (billede af Leo) – Gå ind af jernstakit.” Ja. Det kunne vel betyde en masse ting, men det var rimelig lige til. DE FEM havde slået en tilfældig gade i Rudkøbing op på Krak.dk, nemlig Vinkældergade, og så havde vi ringet til et af de navne, der blev vist. Det blev Isa Hansen, 80 år gammel, og så ville hun gerne gå med til at være en post! Så DE FEM kørte ud til hende med blomster og chokolade, snakkede lidt med hende og gav hende et billede af Buster, Jan og Jeanettes hund. På billedet stod der også POST 7.

POST 7
Hos Isa! Hun havde jo et billede af Buster, så tilbage til skolen skulle holdene, for at finde labradoren Buster.

POST 8
I Busters halsbånd var et lille billede af et sted bag Teatersalen, og her lå der 10 kuverter – en til hvert hold, og i disse var der en sudoku med ét felt malet rødt. Der var også et papir med 9 billeder af 9 forskellige træer på skolen. For at finde ud af, hvor de skulle hen, måtte holdene løse sudoku’en, finde tallet i det malede felt (2) og koble det sammen med Træ nr. 2 på papiret.

POST 9
Oppe i træ nr. 2 – klatretræet. Øverst oppe var en slags Sfinksens Gåde, og jeg kan ikke lige huske hvordan den gik, men det var noget med ”Et sted hvor jeg er mange, og vandet ligget højt, hvor græske tragedier bor”.

POST 10
Amfiteatret, ved siden af et vandtårn og omgivet af mange træer! Her var der en gammel artikel fra skolens egen avis, Bollepausen, og den artikel var en reportage af ”haunted house i Rudkøbing.” Så måtte holdene afsted igen!

POST 11 – og skatten!
Sidste post – i the haunted house! Det var et skattekort, der førte hen til skatten, som DE FEM havde gravet ned på marken bagved bålpladsen. Det var hold 2 der vandt, tillykke til dem! De vandt en krabbefiskestang, Toms chokoladeslik og et gavekort til Netto på 120 kr.

De fleste havde det vist ret sjovt, og selvom vi var ved at blive politianmeldt for ulovlig indtrængen, og Aldi smed skattejagtsdeltagerne ud af butikken, endte det hele med at blive en succes. Der var også en sidekonkurrence, den hvor man skulle tage de bedste billeder på skattejagten. Den vandt hold 1, hyggeholdet, tillykke til dem også! De vandt en masse sæbebobler.

Hurra!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar